Menu

Thien Gheboden werkt lokaal en seizoensgebonden. Onze menukaart verandert op basis van welke producten op dat moment beschikbaar zijn. Heerlijk, vers en van bij ons. Dat is waar we naar streven.

V = vegetarisch V+ = vegan

Aperithiefhapjes

Tapenade (V+)

van zwarte olijven & zongedroogde tomaten / van groene olijven & basilicum

Brandade van kabeljauw

zachte romige puree van kabeljauw, aardappel en olijfolie, lauwwarm geserveerd

Rillette

smeuïge bereiding van Duroc-varken / van gerookte makreel met verse munt

Artisjok-Barigoule (V)

Provençaalse klassieker van artisjokken gestoofd in een smaakrijke bouillon, geserveerd met lauriermayonaise

Pissaladière

Provençaalse pizza met ansjovis, sardienen, gekonfijte ui en zwarte olijven

Voorgherecht

Coques marinières

kokkels van bij ons met peterselie, look en pastis

Geroosterde mergpijpjes van Belgisch witblauwrund

geserveerd met peterselie-olie

Le Puy-linzensalade (V+)

salade van groene linzen met rode biet en druifjes 

Le Puy-linzensalade met buikspek & gésiers

salade van groene linzen met traag gegaard buikspek, gekonfijte eendenmaagjes, rode biet en druifjes

Asperges au ris d’agneau

witte asperges met lamszwezerik, geserveerd met een kervelsausje

Velouté de cresson (V/V+)

fluweelzacht soepje van tuinkers met verse geitenkaas, croutons en hazelnoot

Hoofdgherecht

Coq au vin blanc

haantje gestoofd in witte Bourgogne wijn met champignons en zilveruitjes, geserveerd met citroenpuree

Bœuf bourguignon

rundstoofvlees met rode bourgogne wijn, bouillon, champignons, uitjes, wortel, bleekselder en reepjes gedroogd buikspek, geserveerd met kasteelaardappeltjes

Bouillabaisse met rouille

Provençaalse maaltijdsoep met vissen en schelpdieren van bij ons, geserveerd met kaas, toast en een huisgemaakte saus op basis van look, olijfolie, aardappel, ei en saffraan

Fenouillabaisse met rouille (V+)

Provençaalse maaltijdsoep met venkel en zeekraal, geserveerd met toast en een huisgemaakte saus op basis van look, olijfolie, aardappel en saffraan

Ratatouille niçoise (V+)

Provençaals gestoofde courgette, aubergine, tomaat, ui en knoflook, geserveerd met rode rijst uit de Camargue

Canard à l’orange

gekonfijte eendenbout en traag gegaarde eendenborst met sinaasappelsaus, geserveerd met pommes macaire en gestoofde asperges

Blanquette de veau à l’ancienne

kalfsstoofpotje met asperges, jonge worteltjes en champignons in een zachte mosterdsaus, geserveerd met kasteelaardappelen of rode rijst uit de Camargue

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met:

  • Fougassetraditioneel Provençaals platbrood, krokant gebakken met fleur de sel en olijfolie
  • Pain de Campagnerustiek Frans desembrood

Nagherecht

Tartelette aux pommes et au massepain (V/V+)

bladerdeeggebakje met appel en marsepein, versgebakken uit de oven, geserveerd met een bolletje artisanaal pistache-ijs of met soja-ijs

Crème brûlée (V)

crème anglaise van Bourbon vanille met een laagje gekarameliseerde rietsuiker, geserveerd met hazelnootcrème, hazelnootcrumble, braambes en blauwe bes

Pain perdu aux fruits rouges (V)

verloren briochebrood met rode vruchten en specerijen, versgebakken uit de oven

Frans kaasplankje

assortiment Franse kazen, geserveerd met toast van rozijnenbrood en gekonfijte ui

Riz au lait de coco (V+)

rijstpap met kokosmelk, coulis van aardbeien en krokante kokosschilfers

Verrine de tarte au citron

citroentaart in een glaasje

Dranken

Bieren per glas

Maneblusser

25 cl
3.00

Gouden Carolus Classic

25 cl
3.70

Gouden Carolus Tripel

25 cl
3.70

Gouden Carolus Whisky Infused

33 cl
6.00

Boscoli – cool fruit beer

25 cl
3.20

Bieren per fles

Gouden Carolus Classic

75 cl
11.00

Gouden Carolus Tripel

75 cl
11.00

Gouden Carolus Imperial Dark

75 cl
15.00

Gouden Carolus Imperial Blond

75 cl
15.00

Gouden Carolus Whisky Infused

75 cl
17.00

Aperithief

Pineau des Charentes

witte likeurwijn van cognac-domein Pasquet
6.00

Pastis Combier

aperitief gemaakt met steranijs en 15 botanicals
6.00

Lillet blanc / rosé / rouge

aperitief uit de Bordeaux-regio op basis van wijn en fruitinfusies
7.00

Picon – vin blanc

bitterlikeur uit Marseille van sinaasappel + droge witte wijn
7.00

LUX Brut

Spaanse mousserende wijn
7.00

Prosecco

The Boss Brut
9.00

Champagne

Vollereaux Brut Réserve
11.50

Cockthails

Kir Alpin

vlierbloesemsiroop + schuimwijn, in Oostenrijk ook ‘Hugo’ genoemd
9.50

Rosé frappé

rosé wijn + vermout + mandarijn + limoen + veenbessen
9.00

1789

witte wijn + Gouden Carolus Single Malt whisky + Lillet Blanc
13.00

French 75

gin + champagne + limoensap + suiker
12.50

Sidecar

cognac + sinaasappellikeur + citroensap
12.50

Mockthails

Virgin Kir Alpin

vlierbloesemsiroop + tonic + soda
6.00

Mocktail Maison

appelsap + gembersiroop + mandarijn + limoensap + munt
7.00

Huisgemaakte ijsthee

varieert naargelang het seizoen
5.00

Frisdranken

Mechels kraantjeswater

GRATIS

Flessenwater 20/100 cl

bruisend / plat
2.50/
9.00

Coca-Cola

3.00

Coca-Cola Zero Sugar

3.00

Nordic Mist

tonic / agrumes
3.00

Fever-Tree

mediterranean tonic water / ginger ale
3.80

De Drie Wilgen fruitsap

appel
appel-peer
appel-vlierbloesem
pompelmoes
sinaasappel
3.50

Wijn

Vraag naar onze wijnkaart voor een uitgebreide selectie.

Witte huiswijn (V+)

Canapi Grillo (100% grillo druif). Een intens aromatisch boeket en een mooi palet van citrusvruchten en tropisch fruit met een licht kruidige toets. In de mond fris, fruitig, goed mondvullend en een verfrissende afdronk.
glas 5.00
fles 24.00

Rode huiswijn (V+)

Canapi Nero d’Avola (100% nero d’avola druif). Intens robijnrode wijn met aroma’s van zoete specerijen, rood fruit en een hint van chocolade. Zacht en rijk in de mond met fluweelzachte tannines.
glas 5.00
fles 24.00

Koffie & thee

Vers gebrande koffie van Koffiebranderij De Kraanvogel uit Mechelen.
Alle koffie en thee wordt geserveerd met huisgemaakte madeleintjes en meringues

Espresso lungo

klassieker
3.00

Espresso ristretto

klein & intens
3.00

Dubbele espresso ristretto

5.00

Latte macchiato

met haver- of koemelk
3.50

Latte macchiato caramel

met haver- of koemelk
4.50

Chai latte

pittige zwarte thee met masala-specerijen en haver- of koemelk
4.00

Kannetje thee / infusie

vraag ons naar het assortiment
5.00

Kannetje verse gemberthee

met citroengras & honing (optioneel)
6.00

Digesthief

Gouden Carolus Single Malt whisky

verfijnde Belgische whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel, met evenwichtige aroma’s van fruit, hout en vanille
12.00

Gouden Carolus Belgian Cream

roomlikeur bereid met Gouden Carolus Single Malt whisky, waarbij de toetsen van vanille en eikenhout heerlijk worden verrijkt door de volle room
9.00

Izarra Vert

groene kruidenlikeur uit Bayonne met meer dan 17 botanicals, waaronder walnootschillen, agenpruimen, nootmuskaat, koriander, venkel, engelwortel, selderij, balsamiet, vlierbloesem, zwarte komijn of nigellazaad, wilde tijm, kardemom, groene anijs en alsem
8.00

Eau de vie de cerises

gedistilleerd van kersen
9.00

Grand Marnier Cuvée Louis Alexandre

likeur op basis van V.S.O.P. cognac (minstens 4 jaar gerijpt) en sinaasappel
11.00

Calvados Pays d’Auge Le Lieu Chéri 5 ans

fruitige calvados van domein Le Lieu Chéri, 5 jaar gerijpt op eiken vat, met aroma’s van appel, citrusvruchten, tropisch fruit, bloesem, kruiden en noten
8.00

Calvados Pays d’Auge Le Lieu Chéri 10 ans

ronde calvados van domein Le Lieu Chéri, 10 jaar gerijpt op eiken vat, met aroma’s van appelmoes, amandel, toffee, tropisch en gedroogd fruit, eikenhout en kruiden
10.00

Cognac l’Organic 07

intense biologische cognac van domein Pasquet, 7 jaar gerijpt op eiken vat, met aroma’s van witte bloemen, pompelmoes, peer, kruiden en gebrand hout
10.00

Cognac Jean-Luc Pasquet X.O.

aromatische biologische cognac van domein Pasquet, 25 jaar gerijpt op eiken vat, met aroma’s van gedroogd en gekonfijt fruit, bloesem, kaneel, hout en kruiden
18.00

Geen prijzen op de menukaart?

Bij Thien Gheboden hebben we het volste vertrouwen in jou. Jij kan het beste inschatten wat jij voor je restaurantbezoek kunt betalen. Op onze eetkaart zal je dus inderdaad geen prijzen vinden. Wat je wel kan terugvinden op de kaart is een mooie selectie van heerlijke klassiekers uit de Franse keuken. En ook naast de menukaart vind je hier alles wat je gewoon bent van een restaurant. We maken jouw bezoek compleet met een sfeervolle setting en vriendelijke bediening.

En hoe werkt dat dan juist met de rekening?

Naast de afrekening van de dranken kan je in alle discretie op de rekening zelf het bedrag voor de maaltijd en de bijhorende restaurantbeleving noteren.